Wil jij anderen ook Zacht-Werken® leren?

Doe de coachopleiding en word officieel Zacht-Werken® coach (post HBO-niveau)

LET OP: De zacht werken coachopleiding is gestart in juni 2016 en de volgende open opleiding start weer in de zomer van 2017. Heb jij interesse om zacht-werken-coach te worden, of wil je een in-company traject starten met zacht werken in jouw organisatie? Neem dan contact op via info@faxion.nl, dan vertellen we je meer over de mogelijkheden en kun je wellicht al eerder starten. 

 

logo-zw-coachopleidingMet Zacht-Werken® leer je meer te bereiken, niet door harder maar door zachter te werken. Ben je enthousiast over zacht werken? Wil jij anderen leren hoe ze ook zachter kunnen werken? Dan is de speciale opleiding tot Zacht-Werken-coach interessant voor je.

Met deze opleiding mag je het door mij ontwikkelde zacht-werken-online-programma aanbieden in jouw bedrijf. Je wordt officieel erkend Zacht-Werken-Coach met een eigen versie van het boek ‘Een zaak van zacht werken’. En ik help je persoonlijk om een eigen Zacht-Werken-product te ontwikkelen. Is het misschien wat voor jou? Lees dan even rustig verder.

Hard werken lijkt soms wel de norm

Veel uren maken, altijd in de weer zijn, altijd bereikbaar zijn voor iedereen, ook ’s avonds en in het weekend… Zelf heb ik ook op die manier gewerkt, tijdens m’n carrière in het bedrijfsleven en later in m’n eigen bedrijf.
Tot ik er genoeg van had.

Ik heb ontdekt dat het anders kan

Door me te verdiepen in andere manier van werken en ondernemen, maar ook in meditatie en ontspanning, werk ik vandaag de dag heel anders dan jaren geleden. Mijn avonden en weekenden zijn voor mezelf en m’n gezin. Ik heb alle tijd en energie om bezig te zijn met leuke dingen naast m’n werk en bedrijf, zoals aikido, het bezoeken van sportwedstrijden met m’n zoons, mooie vakanties, het lezen van een goed boek. Maar ook m’n werk is meer ontspannen dan vroeger.

Toch draait mijn bedrijf beter dan ooit

Ik heb geleerd dat het succes van je bedrijf of carrière niet staat of valt met het aantal uren dat je erin stopt. Sterker nog: juist toen ik bewust ‘zacht’ ging werken, begon m’n bedrijf harder te groeien. Ik kreeg andere ideeën, betere ideeën. Omdat ik meer rust had, meer ruimte in m’n hoofd, meer zicht op de zaken die er écht toe deden.

Mijn boek ‘Een zaak van zacht werken’ maakte veel los

Een zaak van Zacht-Werken 3D_2Ik wist dat ik niet de enige was die zocht naar manieren om m’n werkend bestaan anders in te vullen. Overal om me heen zag ik ondernemers en professionals die ook worstelen met lange werkweken, het evenwicht tussen werk en privé, de eeuwige druk om meer presteren door meer uren te maken. Maar toen ik in 2014 mijn boek ‘Een zaak van zacht werken’ uitbracht werd me de volle omvang van het probleem duidelijk. In no time stond het boek in de top 100 van Managementboek.nl. Ik kreeg veel vragen van lezers of ik kon helpen om zacht werken ook in hun leven toe te passen. Toen heb ik besloten om zacht werken ook als trainingsprogramma’s aan te bieden.

Zacht werken is populair

Mijn events over zacht werken worden goed bezocht en mijn boek over zacht werken verkoopt het beste van al mijn boeken. Inmiddels heb ik ook een Zacht-Werken module ontwikkeld in mijn jaarprogramma Een Zaak van Groei, en is het een onmisbaar onderdeel van de manier waarop ik ondernemers coach in hun bedrijfsgroei.

Nu introduceer ik een train-de-trainer variant van Zacht-Werken

Veel ondernemers die ik coach zijn zelf coach, trainer of adviseur. En lezers van mijn boeken werken in kleine of grote organisaties. In de afgelopen jaren kreeg ik van hen regelmatig te horen: “Ik zou mijn eigen klanten ook zacht werken willen leren”. Ik heb goed nieuws voor je: dat kan nu!

Daarom heb ik de Zacht-Werken coachopleiding ontwikkeld: een complete opleiding tot Zacht-Werken coach, waarmee jij zacht werken kunt gaan aanbieden in jouw bedrijf. Je krijgt de volledige licentie op alle producten en diensten die ik al heb ontwikkeld, een eigen exemplaar van het boek ‘Een zaak van zacht werken’. En ik help je met het ontwikkelen van je eigen Zacht-Werken product.

Voor wie is de opleiding tot Zacht-Werken coach interessant?

Ben je zelf geïnteresseerd in andere manieren van succesvol en productief werken en ondernemen, en zou je deze  kennis en vaardigheden ook aan anderen willen overdragen?

Ben je zelfstandig coach, trainer of adviseur? Geef je trainingen in soft skills, doe je aan loopbaancoaching of help je mensen in hun persoonlijke ontwikkeling? Werk je voor zelfstandigen, voor kleine bedrijven of juist binnen grote organisaties? Of je bent in loondienst en hebt een adviserende of leidinggevende functie en je wilt zacht werken binnen jouw organisatie uitdragen?

Dan is de Zacht-Werken coachopleiding interessant voor je.

Welke mogelijkheden krijg je met deze opleiding?

De opleiding tot Zacht-Werken coach biedt je de mogelijkheid om mijn kant-en-klare Zacht-Werken online programma aan je klanten aan te bieden. Daarnaast krijg je mijn persoonlijke hulp bij het ontwikkelen van je eigen Zacht-Werken aanbod, zodat je het kunt integreren in je eigen aanbod.

Wat houdt de opleiding tot Zacht-Werken coach precies in?

De opleiding tot Zacht-Werken coach is tweeledig:

 1. Eerst leer je zelf alle Zacht-Werken principes (ter waarde van €2.500)
  Je opleiding tot Zacht-Werken coach begint met het complete online Zacht-Werken programma van 9 weken en een tweedaagse live training (op 15 en 16 juni). Zo leer je zelf alles over Zacht-Werken en maak je kennis met alle materialen die ik al heb ontwikkeld: mijn webinars, mp3’s, werkboeken etc. Je leert als deelnemer alles over Zacht-Werken en kunt alvast bepalen wat jij aan jouw klanten gaat doorgeven.
  .
 2. Daarna word je getraind tot ervaren Zacht-Werken-coach
  In dit speciale train-de-trainer onderdeel ontdek je hoe jij Zacht-Werken commercieel succesvol kunt integreren in je eigen dienstverlening. Je volgt hiervoor een speciale tweedaagse live-training (op 31 augustus en 1 september) en krijgt diverse webinars, modules en materialen exclusief voor Zacht-Werken-coaches. Bovendien krijg je mijn hulp bij het ontwikkelen van je eigen Zacht-Werken aanbod.
  .
 3. Na afronding van de coach-opleiding krijg je de officiële licentie op het gebruik van de merknaam ‘zacht werken’ en word je officieel erkend Zacht-Werken-Coach. Voor deze licentie betaal je geen jaarlijkse bedrag, de licentiekosten zijn eeuwigdurend afgekocht met je deelname aan het programma. Daarbij ontvang je een eigen versie van het boek ‘Een zaak van zacht werken’, dat jij in jouw netwerk mag aanbieden en tegen gereduceerde prijs aanschaft. Zo is het voor iedereen duidelijk dat jij officieel erkend Zacht-Werken-Coach bent.

Ondersteuning via online community voor Zacht-Werken coaches

Al tijdens je opleiding tot Zacht-Werken coach krijg je toegang tot de online community voor Zacht-Werken coaches, waar we ideeën delen over zacht werken. Je profiteert dus van de kennis en ervaring van het hele netwerk van Zacht-Werken coaches. Natuurlijk zal ik zelf ook een actieve rol hebben in die online community en nieuwe inzichten en ervaringen delen met je.
.

Welke commerciële kansen biedt deze opleiding je?

→ Een aanbod dat enorm leeft

Thema’s als evenwicht tussen werk en privé en succesvol ondernemen zonder 80-urige werkweken zijn enorm actueel. Het Zacht-Werken concept sluit daarop aan, maar biedt een eigen, unieke insteek die heel anders is dan die van de geijkte time management en efficiency trainingen. Zacht werken geeft antwoord op veel belangrijke vragen waar drukke professionals en ondernemers mee worstelen en is een waardevolle invulling van een thema waar veel werkende mensen mee worstelen.

→ Een kant-en-klaar online programma dat je direct kunt aanbieden

Je krijgt een kant-en-klaar product in de vorm van mijn online Zacht-Werken programma, dat je één op één mag opnemen in je eigen aanbod. Je kunt dit programma direct na het volgen van de opleiding gaan aanbieden via een verkooppagina op je eigen website en promotie aan je eigen lijst en klanten. Daarbij mag je gebruik maken van mijn online modules, mijn digitale bestelsysteem en mijn winkelwagentje. Bovendien zorg ik voor de geautomatiseerde verzending van modules aan jouw klanten. Daar heb jij dus helemaal geen omkijken meer naar. Dat scheelt je enorm veel tijd en kosten die je normaal kwijt bent aan de administratie en digitale logistiek rond het leveren van een online programma.

→ Een prachtige marge op een klant-en-klaar aanbod

De verkoopprijs van het online programma is € 797. Voor de complete handling van afrekenen tot levering die ik voor je regel, betaal je een fee van € 100 per verkocht programma. Jouw omzet per verkocht programma is dus € 697 (voor een product waarin je zelf geen enkele ontwikkeltijd hoeft te steken).

→ Hulp bij het ontwikkelen van je eigen unieke zacht werken aanbod

Je kunt direct aan de slag met mijn online zacht werken programma, maar wellicht wil jij zelf ook dingen aanpassen voor jouw klanten? Of je wilt zelf een uniek zacht-werken-aanbod maken? Dat kan! In de live tweedaagse voor Zacht-Werken-Coaches krijg je mijn persoonlijke hulp bij het maken van je eigen zacht werken aanbod, dat jij alleen in jouw bedrijf gaat aanbieden. Zo kun je dus tegelijkertijd gebruik maken van alle materialen die er al zijn rond zacht werken én je eigen maatwerk realiseren.

→ Jouw eigen versie van het boek ‘Een zaak van zacht werken’

Als Zacht-Werken coach krijg je een eigen versie van het boek ‘Een zaak van zacht werken’, met daarin 2 pagina’s die volledig gaan over jou of je bedrijf. De inhoud van die twee pagina’s mag je  zelf bepalen.

Je kunt dit eigen exemplaar van het boek ongelimiteerd bestellen, via een eigen bestellink. Je klanten betalen de reguliere prijs van € 20, jij krijgt een korting van 25% en betaalt slechts € 15 voor exemplaren die je zelf gebruikt (bijvoorbeeld in je trainingen of voor jouw relaties). Zo heb je een eigen exemplaar van het boek, dat verwijst naar jouw bedrijf, zonder dat je zelf een boek hoeft te schrijven. Ideaal toch?

Bij de bestelling en verzending van het boek maak je volledig gebruik van mijn systemen en winkelwagentje. Zo zorg ik ervoor dat elk besteld boek wordt bezorgd bij jouw klanten, zonder dat jij er omkijken naar hebt. Ik breng hiervoor geen extra kosten voor verzending en handling in rekening.

→ Het recht om de merknaam Zacht-Werken te voeren

logo-zw-coach‘Zacht-Werken’ is een door mij geregistreerde merknaam. Na de opleiding ben je een erkende Zacht-Werken coach en krijg je het recht om die merknaam te voeren in alle promotie rond je Zacht-Werken producten. Je mag het logo ‘Officieel erkend Zacht-Werken Coach’ gebruiken op je website en in al je eigen communicatie. En met je eigen versie van het boek ‘Een zaak van zacht werken’ toon je natuurlijk ook je officiële expertstatus in zacht werken aan. Met de opleiding heb je een eeuwigdurende licentie gekocht op het gebruik van de merknaam ‘zacht werken’ en ben je voor altijd officieel Zacht-Werken-Coach.

.

Vereiste ervaring en vooropleiding

De Zacht-Werken coachopleiding heeft een post-HBO-niveau. Dat betekent dat ik er vanuit ga dat je minimaal een HBO werk- en denkniveau hebt (een HBO-diploma is niet officieel vereist). Het is aan jezelf om in te schatten of je het niveau aankunt. Twijfel je? Neem dan even contact op.

In de opleiding leer je wat zacht werken is en hoe je dat aan anderen leert. Ik ga er daarbij vanuit dat je al beschikt over coachingskennis en –vaardigheden. De opleiding gaat niet in op algemene coachingsvaardigheden.

De opleiding focust op het leren en overdragen van zacht werken, zodat je een goede Zacht-Werken coach wordt. In de opleiding besteden we geen aandacht aan de marketing van Zacht-Werken of je bedrijf. Wil je daar wel hulp bij? Dat kan. Je kunt dan, naast de opleiding tot Zacht-Werken coach, ook meedoen aan mijn jaarprogramma Een Zaak van Groei, waarin je uitgebreide hulp krijgt bij de marketing en groei van je bedrijf.

Wat is je investering?

De reguliere prijs voor opleiding tot Zacht-Werken coach is €4.996.

Die investering is  inclusief de eeuwigdurend afgekochte licentie en alle materialen en modules over zacht werken die op deze pagina worden genoemd. Je investering in de Zacht-Werken-coachopleiding zijn zakelijke kosten, die je voor de belasting meestal van je omzet mag aftrekken als je een bedrijf hebt. Ben je in loondienst, dan kun je deze investering vaak opvoeren als opleidingskosten bij je werkgever.

Doe je al mee aan het jaarprogramma ‘Een zaak van groei’? Dan betaal je slechts €2.997 voor de hele Zacht-Werken-coachopleiding, inclusief de eeuwigdurend afgekochte licentie.

 

Heb je vragen of wil je weten of de opleiding geschikt is voor jou?

Vraag dan een persoonlijk gesprek aan met mij of mijn team over de Zacht-Werken coachopleiding. In een gesprek van circa 30 minuten gaan we in op al je vragen en kijken we samen met jou of de coachopleiding bij je past.

Klik hier om een persoonlijk gesprek aan te vragen

__________________________________________________________________

Direct aanmelden?

Ben je al bekend met het Zacht-Werken concept en wil je je direct aanmelden voor de opleiding? Helaas is aanmelden op dit moment niet mogelijk.

LET OP: De zacht werken coachopleiding is gestart in juni 2016 en de volgende open opleiding start weer in de zomer van 2019. Heb jij interesse om zacht-werken-coach te worden, of wil je een in-company traject starten met zacht werken in jouw organisatie? Neem dan contact op via info@faxion.nl, dan vertellen we je meer over de mogelijkheden en kun je wellicht eerder starten. 

.
.

.

Wie is Ellen?

Zacht-Werken De Zacht-Werken coachopleiding wordt gegeven door mij, Dr. Ir Ellen de Lange-Ros. Ik help zelfstandige professionals om sneller te groeien en meer fans te krijgen voor hun zaak door zachter te werken.

Ik heb een proefschrift geschreven aan de Universiteit Twente en gewerkt voor diverse grote bedrijven (zoals KPN, TNT Post, Bosch-Siemens, Fujitsu, Heijmans). Daarnaast heb ik vele zelfstandigen geholpen om meer fans te krijgen en hun bedrijf sneller te laten groeien.

Mijn ouders hadden een eigen bedrijf. Zo zag ik als kind al jong de voordelen én de nadelen van ondernemen. Het bedrijf ging failliet, mijn vader kreeg hartproblemen en raakte arbeidsongeschikt.

Ik leerde dat ondernemen geweldig is, maar dat het ook grote risico’s en nadelen kan hebben. Daarom ging ik zelf op zoek naar een andere manier van ondernemen. Ik wilde een bedrijf met uitdagingen en vrijheid. Met een goed inkomen en volop vrije tijd. Dat was niet makkelijk, maar in de loop van de tijd heb ik ontdekt wat werkt.

Ik heb nu een gezond bedrijf met volop klanten. Zo verdien ik een prachtig inkomen. Daarnaast heb ik veel vrije tijd. Mijn jongste hoeft niet meer naar de naschoolse opvang, omdat mijn man of ik thuis zijn. We nemen lange zomervakanties, waarin ik tijd en energie heb om een boek te schrijven. Ik doe twee sporten (hardlopen en Aikido) en ook mijn beide kinderen en man doen twee sporten.

Al die dingen zijn mogelijk dankzij mijn bedrijf én met zacht werken.

Ik heb ontdekt dat een gezond bedrijf is gebaseerd op gezonde marketing en een goed business model (hierover gaat mijn boek ‘Een zaak van fans’) en op een ondernemer die tijd kan maken en zacht werkt (hierover gaat mijn boek ‘Een zaak van Zacht-Werken ’). Omdat je een bedrijf opbouwen en zacht werken niet alleen uit een boek leert, geef ik over beide onderwerpen praktische trainingen en help ik ondernemers om in hun eigen bedrijf concrete stappen te zetten.

Fans krijgen met online marketing en zacht werken zijn onmisbare peilers onder een gezond modern bedrijf. In de Zacht-Werken coachopleiding ontdek je hoe jij dat ook gaat bereiken én hoe je dit ook aan anderen kunt leren.

.

Veelgestelde vragen

De coachopleiding is al gestart, maar ik wil ook zacht-werken-coach worden. Wat nu?
De opleiding tot zacht-werken-coach is gestart in juni 2016. De eerstvolgende opleiding staat gepland voor de zomer van 2017. Maar wellicht wordt er in de winter nog een extra opleiding gestart (die ik wellicht niet openbaar aankondig). Ook is er wellicht gelegenheid om bij een in-company-traject van een grotere organisatie aan te sluiten, of om de coachopleiding in één-op-één-vorm te volgen. Kortom: wil je de opleiding graag volgen, maar heb je de startdatum gemist? Meld je dan op info@faxion.nl en we bekijken samen met jou wat de beste oplossing is.

Ik ben in loondienst of werk bij een bedrijf, is de coachopleiding dan wel voor mij geschikt?
Jazeker! Ook (of juist!) in bedrijven en grote organisaties wordt veel teveel hard gewerkt, waardoor de effectiviteit afneemt en mensen opbranden. Juist daar is zacht werken belangrijk. Werk jij in een grotere organisatie en wil je zacht werken uitdragen? Dan is de coach-opleiding heel interessant voor je. Je leert zelf alles over zacht werken en ontwikkelt een plan om zacht werken binnen jouw organisatie te realiseren.

Is er een mogelijk voor een in-company coachopleiding binnen mijn organisatie?

Er is beperkte mogelijkheid, voor een paar grote organisaties, om een in-company zacht-werken traject neer te zetten. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding in alles over zacht werken. Mensen uit je eigen organisatie worden opgeleid tot zacht-werken-coaches, waarna je met je eigen organisatie zelf zacht werken in de praktijk kunt gaan brengen. Natuurlijk doen we dit niet in een workshop van een middag. Zacht werken vereist een serieuze verandering in alle lagen van de organisatie. Dat is altijd een maatwerk-traject, waarvoor betrokkenheid van de directie of het topmanagement nodig is. Wil je meer weten over de mogelijkheden van zo’n traject? Neem dan contact op via info@faxion.nl.

Ik wil de opleiding volgen met meerdere collega’s. Kan dat? En krijgen we dan korting?
Natuurlijk kan dat. Neem contact met ons op via het mailadres info@faxion.nl en we bekijken samen wat het beste past bij jouw situatie. Doe je mee met meerdere mensen van dezelfde organisatie aan de coachopleiding? Dan rekenen we een andere prijs en krijg je een aantrekkelijke korting.

Ik ben enthousiast over zacht werken, maar heb voor onze organisatie andere materialen nodig naast het boek. Mag dat?
Natuurlijk kan dat. We zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van zacht werken. Daarvoor komen er nog nieuwe modules en materialen. Het is geen enkel probleem om ook voor jouw organisatie of bedrijf zaken op maat te ontwikkelen. Laat me horen wat je ideeën zijn, dan bekijken we samen hoe we dat kunnen realiseren. Mails me gerust op info@faxion.nl.