Gratis podcast-serie – Masters in Business

Voor ervaren en startende zelfstandigen, die willen ontdekken hoe je op een ontspannen manier groeit met je bedrijf

Luister naar de gratis podcast-serie Masters in Business, waarin 11 ervaren zelfstandige ondernemers openhartig vertellen over de groei én uitdagingen van hun bedrijf

Vraag de podcast-serie gratis aan

Hoe kan jouw bedrijf groeien?

Vrijwel alle zelfstandige ondernemers willen groeien. Niet alleen om meer te verdienen, maar ook om een betere expert te worden, om meer mensen te helpen met je talent, of om je impact en zichtbaarheid in de wereld te vergroten. Maar hoe pak je dat aan?

Groeien is niet vanzelfsprekend

Groeien is niet eenvoudig. Voordat je het weet ben je dag en nacht met je bedrijf bezig en is de vrijheid van je eigen onderneming verdwenen. Goed geld maken met je bedrijf valt niet mee, teveel zelfstandigen worstelen en kunnen amper rondkomen, ondanks keihard werken. Het internet stroomt over van tips hoe je je bedrijf moet runnen. Maar wie moet je geloven? Wat werkt nou echt?

Hoe zou het zijn, als je van ervaren succesvolle ondernemers kon horen wat echt werkt? Hoe zij het hebben aangepakt? Dat kan! Met de podcast-serie Masters in Business.

Wat doen ervaren ondernemers anders?

Juist in deze tijd van snelle veranderingen is er veel mogelijk. Er zijn zelfstandigen die weinig last hebben van de crisis. Die wel groeien, ook in sectoren die onder druk staan. Mannen en vrouwen met een gezin, die volop tijd hebben voor hun familie én gestaag groeien met hun bedrijf.

Maar wat doen zij anders? Hoe pakken zij het aan? Dat ontdek je in de gratis podcast-serie Masters in Business.

Vraag de podcast-serie gratis aan

Openhartig delen van hun persoonlijke uitdagingen

De serie Masters in Business is opgenomen in mei 2015. Alle ondernemers uit de serie doen mee aan mijn programma Masters, een groeitraject voor ervaren ondernemers. Het zijn zelfstandigen die de basis van hun online marketing op orde hebben en nu een volgende groeistap maken. Zij delen in deze gratis podcase-serie hun ervaringen met je. Ze vertellen openhartig over de problemen die zij tegenkomen in hun bedrijf, de oplossingen die voor hen werken én de fouten die ze zelf hebben gemaakt.

Ontdek de weg naar groei

Deze masters laten zien dat groeien niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend is. Groeien is voor hen: toch doorgaan als het tegenzit, leren van je fouten, afwijken van gebaande paden en hun eigen bedrijf en leven creëren. Groeien is voor hen: wel meer verdienen en meer impact hebben met je bedrijf, maar niet harder werken. Allemaal zoeken ze naar manieren om harder te groeien door zachter te werken.

Meld je nu gratis aan voor de hele podcast-serie

Ben je benieuwd naar de lessen van deze Masters in Business? Klik hier om je gratis aan te melden en de complete 11-delige-podcast-serie kostenloos te ontvangen. Je ontvangt elke dag één aflevering, zodat je rustig naar alle lessen kunt luisteren. Elke podcast duurt circa 30 minuten en zit boordevol tips, praktische adviezen en persoonlijke verhalen van deze ervaren ondernemers.

Het thema in elk interview is: hoe ben jij gegroeid met je bedrijf? Elke master in business vertelt open over de groeifasen van haar of zijn bedrijf, de uitdagingen die ze zijn tegengekomen en oplossingen die voor hun bedrijf werken. Je ontvangt van elke podcast een link om het bestand te downloaden en te bewaren. Zo kun je elke podcast ook beluisteren vanaf je eigen computer of smartphone.

Vraag de podcast-serie gratis aan

Bonus: gratis groei-fasen webinar

De podcast-serie wordt afgesloten met het Groeifasen-webinar, waarin ik, Ellen de Lange-Ros, je meer vertel over de verschillende fasen bij het groeien van je bedrijf. Van dit webinar ontvang je een opname; en natuurlijk is dit ook geheel zonder kosten.

Luisteraars over de serie

” Leuk die podcasts, ik heb de eerste zojuist afgeluisterd. Benieuwd naar de rest!”

“Heel erg bedankt voor de fijne en leerzame podcastserie. Bijzondere manier om zulke oprechte verhalen en processen te vernemen.”

“Wat een cadeautjes deze Masters in Business calls!”

“Ik heb zojuist drie podcasts uit je master-programma beluisterd. Complimenten voor het mooie werk dat je doet. Heel inspirerend.”

Wie ben ik?

Spreker Ellen de Lange-Ros kleinerIk ben Dr. Ir. Ellen de Lange-Ros, auteur, blogger en business-coach. Ik help zelfstandige ondernemers om harder te groeien met hun bedrijf door zachter te werken. Hierover heb ik inmiddels drie boeken gepubliceerd (Een zaak van fans, Een zaak van zacht werken, en Een zaak van geld) die alledrie in de top-100 van bestverkochte boeken bij managementboek.nl hebben gestaan.

Ik help zelfstandigen om meer klanten te krijgen met online marketing, met mijn programma GroeiSprong. Daarnaast heb ik een speciaal programma Masters voor ervaren online ondernemers die een volgende groeistap willen maken. De podcast-serie Masters in Business is opgenomen met de deelnemers aan het Mastersprogramma uit het voorjaar van 2015.

Vraag de podcast-serie gratis aan

Wie zijn je Masters?

De ondernemers uit Masters in Business zijn ervaren ondernemers met allerlei achtergronden: van executive coaching tot een bekende auteur/spreker over social media, van een leefstijlexpert in de zorg tot een zeer ervaren websitebouwer. Elke ondernemer heeft een uniek en eigen verhaal, boordevol tips die je direct kunt toepassen voor jouw bedrijf. Beluister ze allemaal!

Jeanet Bathoorn

foto jeanet bathoornJeanet Bathoorn heeft haar sporen verdiend in de sociale media. Ze heeft diverse bestsellers over sociale media op haar naam staan en is veelgevraagd spreker. Daarnaast geeft ze trainingen en coaching en leert ze mensen om sociale media zakelijk slim te gebruiken.

Jeanet vertelt je in de podcast hoe ze als puber al op papier met ‘sociale media’ bezig was. Ze deelt met je hoe ze heel bewust strategische keuzes heeft gemaakt in de afgelopen jaren, die haar hebben gebracht waar ze nu staat. Daarnaast heeft ze een interessante visie op falen of dingen die niet lukken, die ze natuurlijk met je deelt.

“Kijk naar wat klanten en concurrenten doen en laat informatie op alle manieren naar je toe komen”

Georgette van Aart

Georgette van AartGeorgette van Aart helpt coaches aan een goede website, die ze kunnen gebruiken voor e-learning, om zo hun expertise te delen en een goed inkomen te verdienen. Georgette begon haar loopbaan als professioneel musicus. Al in de vorige eeuw dook ze in de wondere wereld van de websites. Daardoor heeft ze diepgaande technische kennis van websites, maar omdat ze zelf niet met computers is opgegroeid kan ze alles begrijpelijk uitleggen aan haar klanten.

Georgette vertelt je in de podcast open over de uitdagingen die ze met haar bedrijf en gezondheid heeft gehad. Ze deelt met je hoe ze als starter de verkeerde samenwerkingen opzocht of hoe ze te lang haar expertise bleef delen op een verkeerde manier. Ze vertelt ook open hoe ze haar mindset veranderde en hoe dit haar heeft geholpen om razendsnel grote stappen te zetten met haar bedrijf.

“Stop met jezelf klein houden, maar laat de wereld zien wat je kunt!”

Hessel Frings

Hessel - raamHessel Frings is organisatie-coach. Met zijn teamprogramma’s en persoonlijke begeleiding ondersteunt hij managers naar effectiever werken, met meer resultaat, plezier en passie. Tien jaar geleden begon hij als zelfstandig coach, gaandeweg ontdekte hij hoe hij, naast coach, ook ondernemer kon zijn.

Hessel vertelt je in de podcast over zijn groei als ondernemer. Hoe hij niet alleen meer afhankelijk is van het werk dat hij via collega-coaches krijgt, maar hoe hij nu ook zijn eigen klanten krijgt en online marketing daarbij inzet. Hij vertelt hoe business coaching hem heeft geholpen en hoe hij nu een team van slimme collega-ondernemers om zich heen heeft verzameld die hem helpen te groeien. Hij ontdekte hoe bijna 1/3 van zijn klussen niet meer voor zijn ideale klanten was en besloot op zoek te gaan naar zijn echte fans. Ook deelt hij met je hoe hij van een creatief idee tot concrete uitvoering komt, ook als het soms tegenvalt of langer duurt dan voorzien.

“Blijf hongerig om te leren en durf hulp te vragen. Ik zou willen dat ik dat 10 jaar geleden sneller had gedaan”.

Mariella Serra

SerracoachingMariella Serra is talentcoach, ze helpt ambitieuze vrouwen met pit te ontdekken hoe hun talenten van meerwaarde zijn voor hun bedrijf of client zodat ze goed kunnen verdienen met werk dat past bij hun talenten. Zo kunnen ze alles uit het leven halen. Mariella wil alles uit het leven én haar bedrijf halen en is dol op afwisseling. Haar nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ze zelf steeds weer nieuwe dingen wil leren, die ze dan weer doorgeeft aan de klanten in haar bedrijf.

Mariella vertelt je in de podcast over het vinden en slim inzetten van je talenten. Baseer je je keuzes op je talenten, dan maakt dat alles makkelijker. Ook vertelt ze openhartig over haar worsteling om focus te vinden en hoe focus haar zowel rust als veel meer klanten heeft gegeven. Ze deelt met je hoe ze haar bedrijf spectaculair heeft laten groeien met een paar eenvoudige online acties waar jij ook vandaag al mee kunt beginnen.

“Vrouwen die in zichzelf investeren, halen het beste uit zichzelf en worden gewoon veel leuker. Ook voor hun omgeving!”

Tineke Rensen

Tineke RensenTineke Rensen was jarenlang directeur/eigenaar van een bedrijf in outdoor-activiteiten, met in de zomer piekdrukte en veel personeel, om in de winter alles op te ruimen en weer creatieve plannen maken voor het nieuwe seizoen. Nu is ze bedrijfsadviseur en helpt ze MKB-ers met personeel om te groeien.

Tineke vertelt je in de podcast over haar eigen ervaringen met hard werken: heel leuk om te doen, maar het geeft ook een éénzijdige blik. Ze vertelt in de podcast welke fouten ze zelf als ondernemer maakte en hoe deze fouten haar hielpen om nieuwe dingen te gaan zien en een patroon te doorbreken. Tineke leert je in de podcast waarom ‘je partner je geweten is’, waarom je niet harder hoeft te werken om harder te groeien en hoe de keus voor een verkeerde niche de groei van haar bedrijf tegenwerkte. Ook vertelt ze hoe tuinieren haar nu helpt om klanten aan te trekken en waarom het belangrijk is dat je energetisch congruent bent in je bedrijf.

“Personeel gaat weg en materiaal schrijf je af, maar investeringen in jezelf groeien uiteindelijk in waarde!”

Mariëlle Tromp

Marielle TrompMariëlle Tromp begon ooit als fysiotherapeut. Nu helpt ze als bewegingswetenschapper grote zorginstellingen om de leefstijl van hun cliënten te verbeteren, met slimme praktische aanpassingen in het dagelijks leven die weinig investeringen vragen.

Mariëlle vertelt je in de podcast waarom groeien met haar bedrijf gelijk staat aan meer impact hebben en meer bereiken met de zorginstellingen waar ze mee werkt. Ze vertelt hoe ze met kleine pilots uiteindelijk een grote impact heeft en hoe je zo’n pilot opstart. Ook deelt ze met je hoe ze als éénpitter bekend is geworden binnen zorginstellingen en mensen haar benaderen voor trajecten.

“Kijk niet naar hoe het hoort, maar doe waar jij blij van wordt. Je bent een schakel in het geheel. Houd altijd in de gaten waar je het aan het einde van de keten voor doet en wat jij daaraan op jouw manier wilt bijdragen.”

Jeanette de Haas

Jeanette de Haas profielfotoJeanette de Haas werkt als interim inkoper bij grote professionele organisaties. Daarnaast helpt ze als De Onderhandelcoach mensen om meer te verdienen en beter op te komen voor hun eigen belangen.

Jeanette is al jarenlang zelfstandig ondernemer. Ze vertelt je hoe haar ‘plan A’ bij de start van haar bedrijf niet aansloeg, maar hoe ze wél zeer succesvol werd met het volgende ‘plan B’. Inmiddels is ze toe aan ‘plan C’, waarin ze haar jarenlange werkervaring weer op een nieuwe manier inzet. Een manier waarmee ze zichzelf uitdaagt en anderen nog beter kan helpen. Jeanette vertelt in de podcast precies waar zij als ondernemer tegenaan is gelopen en ze vertelt je wat de onmisbare vaardigheden zijn voor elke ondernemer. Wat moet je uitbesteden en wat moet je zelf kunnen?

“Alle dingen die je doet als ondernemer, kun je pas uitbesteden als je het zelf snapt”

Marieke van Ginkel

Marieke van GinkelMarieke van Ginkel geeft leiderschapstrainingen met behulp van paarden. Ze werkt in het noorden van het land en helpt managers, ondernemers maar ook brandweermannen om effectief leiding te geven vanuit invloed en zonder machtsvertoon.

Marieke vertelt je in de podcast hoe ze jarenlang het plan had voor haar bedrijf en dat stapje voor stapje heeft kunnen realiseren. Ze vertelde hoe haar te lage prijzen geen recht deden aan haar expertise en hoe ze daarin verandering heeft gebracht. Ook deelt ze haar interessante aanpak om haar partner te betrekken bij haar bedrijf, op een heel eigen manier.

“Je moet grazen om te verwerken”

Irene van Gameren

Irene van GamerenIrene van Gameren helpt ondernemers en managers om meer regie te krijgen over hun werk en leven en effectiever te communiceren, middels technieken van het Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). Ze schreef hierover de businessroman ‘De intervisieclub’, die in 2014 verscheen.

Irene startte haar bedrijf in 2012 met een partner en heeft recent besloten om alleen door te gaan. In de podcast vertelt ze openhartig over de samenwerking en de redenen om die te beëindigen. Ze vertelt ook hoe de samenwerking van invloed was op de doelgroep en niche waar ze voor werkte. Verder deelt Irene op inspirerende manier hoe ze stap voor stap haar doelen realiseert, ook als dingen anders gaan dan verwacht.

“Gun jezelf de tijd om te kijken: ben ik nog wel op koers? En durf hulp te vragen en te investeren in jezelf!”

Marja Boxhoorn

Marja Boxhoorn, autismecoachMarja Boxhoorn is autismecoach: ze begeleidt hoger functionerende mannen en vrouwen  die zich herkennen in de kenmerken van autisme. Gewone mensen met een (soms leidinggevende) baan die zichzelf verder willen ontwikkelen.

Marja vertelt in de podcast hoe zij haar groeiend bedrijf neerzet. Ze bracht in het voorjaar van 2015 haar boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ uit, heeft daarnaast twee maal een onderzoek uitgevoerd en ze heeft diverse goedlopende trajecten en programma’s ontwikkeld. Hoe pakt ze dit aan? Hoe kan het dat zij als éénpitter met beperkte tijd dit allemaal realiseert? Marja deelt met je hoe ze binnen een paar weken haar emailijst liet groeien met meer dan 1.000 mensen voor een minimaal budget. En ze vertelt je waarom sparren met collega-ondernemers voor haar onmisbaar is bij de groei van haar bedrijf.

“Ik dacht jarenlang dat een groepsprogramma niet bij mijn doelgroep paste. Maar dat kon wél; nu heb ik een geweldige groep!”

Linda van der Wal

foto lindaLinda van der Wal is auteur, trainer en coach. Ze helpt professionals en experts om zichtbaarder te worden, hun leiderschap te ontwikkelen en een volgende stap in hun loopbaan te zetten. Ze werkt regelmatig met mensen in en rond de wetenschap, maar ook met managers en andere mensen uit de zorg, overheid en het bedrijfsleven.

Linda vertelt in de podcast hoe ze, na het uitbrengen van haar boek ‘Kantoorgeheimen’ in 2014 een uitverkocht event voor wetenschappers organiseerde. Linda ontwikkelde zich van een trainer waarbij real life trainingsdagen centraal stonden, naar een trainer en coach die de online mogelijkheden veel meer inzet met meer lol en resultaat voor haarzelf en haar klanten. Ze vertelt hoe ze stap voor stap eigen coachingstrajecten ontwikkelde én deze verkocht kreeg. Ook vertelt ze waarom de impact van haar werk voor haar belangrijker is dan het geld. En ze legt uit hoe ze met haar werk als coach ook de impact van het werk van haar klanten versterkt.

“Door te investeren in je vaardigheden en je ondernemerschap vergroot je de impact van je werk”

 

Vraag de podcast-serie gratis aan