Online Money Masterclass
Doorbreek je glazen geldplafond
.
Je bent geen geldwolf, geen Dagobert Duck en al helemaal geen “zakkenvuller”. Maar je werkt er hard genoeg voor – misschien soms zelfs wel té hard. Toch blijft je bedrijf qua omzet en winst steken op een niveau waarbij je je niet prettig voelt.

Je wilt iets moois neerzetten in de wereld en mensen helpen met je bedrijf. Je wilt daar zelf genoeg mee verdienen. Maar het kan beter. Dat voel je aan alles. Je inkomen stokt, je missie ook.

Wil jij meer uit je bedrijf halen? Dan is de Online Money Masterclass iets voor jou.

Het stikt in Nederland van de zzp’ers en mkb’ers die minder verdienen dan ze zouden kunnen verdienen in een vaste baan die aansluit bij hun opleiding en ervaring.

Een aantal van hen neemt dat voor lief: ze zien het als de prijs voor de vrijheid van het ondernemerschap. Maar voor de overgrote meerderheid is het een reëel probleem.

Hoe zit dat bij jou?

Steek jij structureel veel tijd in je bedrijf en komt er minder uit dan je zou willen? Zoek jij ook naar manieren om te kunnen verdienen wat je écht waard bent?

Misschien herken jij jezelf hierin:

 • Eigenlijk geef je helemaal niet zoveel om geld. Je wilt vooral de wereld mooier maken. Maar je bent gaan beseffen dat geld je daarbij kan helpen. Toch lukt het je niet om het inkomen te verdienen dat je wilt en neer te zetten wat voor jou belangrijk is in de wereld.
 • Je maakt meer uren dan je vrienden die in dienstverband werken en per saldo hebben zij het financieel tóch beter.
 • Soms heb je een financiële piek, door een grote opdracht of order. Maar vaak volgt dan weer een periode met minder omzet, waarin je hard achter nieuw werk moet aanhollen.
 • Je bent vaak bezig bent met dingen die “nu eenmaal ook moeten gebeuren” maar te weinig opleveren. Je komt te weinig toe aan de dingen waar je hart naar uitgaat.
 • Je hebt niet het gevoel dat je grip hebt op de geldstromen in je bedrijf. De jaarrekening die je accountant voor je maakt is abstract en vertelt je niet wat je moet doen om je resultaten te verbeteren.
 • Je neemt klussen aan voor te lage prijzen en je denkt er maar liever niet over na wat je daar per uur aan overhoudt.

Van geld verdienen naar geld maken

Toen ik de sprong nam van een goed betaalde vaste baan naar het ondernemerschap, was het voor mij financieel ook even wennen.

schuifregelaars-bedrijfTijdens mijn universitaire studie bedrijfskunde had ik alle financiële en boekhoudkundige vakken gevolgd. Maar ik merkte al gauw dat kolommenbalansen en grootboekrekeningen je als ondernemer niet echt verder helpen.

Gaandeweg leerde ik dat er andere manieren zijn om veel meer controle te krijgen over mijn inkomsten en uitgaven. Ik leerde ook dat hard werken niet de enige manier is om mijn inkomen te vergroten. Ik kwam erachter dat mijn bedrijf “schuifregelaars” heeft waarmee ik direct invloed heb op mijn verdiensten, zónder dat ik daarvoor veel meer uren moet maken.
.

“Ik mobiliseer nu geld”

erwin-van-den-nieuwendijkErwin van den Nieuwendijk, relatiecoach, over de Online Money Masterclass

Ik wilde geld nooit de boventoon laten voeren in mijn leven. Hoe ik in m’n vel zit, wat ik kan creëren met anderen, waar ik echt van kan genieten: dat laat zich helemaal niet in geld uitdrukken. Ik wilde er dus ook niet mee bezig zijn. Geld, vond ik, is niet meer en niet minder dan een noodzakelijk (ruil)middel.

Waar ik aan voorbij ging, was dat geld ook een bron van veel voldoening kan zijn. Door de Online Money Masterclass neem ik nu eerder en meer verantwoordelijkheid voor geldzaken in mijn leven, en ervaar ik ze niet meer als ballast en energielek.

Door geld op die manier een kans te geven, blijk ik tot meer in staat. Ik mobiliseer nu geld dat eerst stond te verkommeren of nog geen doel had, en doe er dingen mee die ik de moeite waard vind. En ik verhoog het commitment bij mijn cliënten om voor een goede prijs echt stappen te maken. Ik voel geen enkele belemmering meer om met zeer vermogende cliënten te werken. Ik wil niets liever dan waarde leveren en die druk ik dus ook uit in geld. Nú wel.

.

Zo veranderde ik stap voor stap mijn “money mindset”:

 • Ik bedacht oplossingen waarmee ik meer waarde aan mijn klanten kon leveren, waardoor die klanten ook graag een betere prijs betaalden.
 • Ik ontdekte welke uitgaven direct bijdroegen aan de groei van mijn bedrijf – en welke kosten ik moest schrappen of drastisch verminderen.
 • Ik ontwikkelde mijn eigen geld-dashboards die me een altijd actueel inzicht geven in hoe mijn bedrijf er financieel voorstaat – zonder dat ik daarvoor de ingewikkelde verslagen van mijn accountant moet afwachten.
 • Ik volgde programma’s bij succesvolle coaches uit de Verenigde Staten, waar een stuk minder besmuikt wordt gedaan over geld. Peperduur, maar elke cent waard.
 • Ik ontdekte dat de manier waarop ik over geld denk – mijn geldmindset – rechtstreeks invloed heeft op hoeveel ik verdien.

Ik gebruik daarom tegenwoordig nooit meer de uitdrukking “geld verdienen”: ik heb het liever over “geld maken”.

Nee, ik heb niet mijn eigen geldpersje in de bijkeuken staan.

Maar ik ben het omgaan met – en vergroten van – mijn inkomsten wel veel meer als een creatief proces gaan zien. Met mijn talenten kan ik de wereld mooier maken, andere mensen helpen; en zelf genoeg verdienen. Sinds ik die omslag in m’n denken heb gemaakt, gaat het me makkelijker en beter af.

Wat ik heb geleerd, kun jij ook leren

In mijn omgeving en ook in mijn coachingprogramma’s kom ik veel ondernemers en zelfstandige professionals tegen met wat ik “geldblokkades” noem:

 • Ze werken hard en veel – zonder noemenswaardige inkomensgroei
 • Ze weten het, ze zien het – maar ze krijgen het niet opgelost
 • Ze draaien in kringetjes en lijken eeuwig vast te zitten op hetzelfde geldniveau

Het lijkt wel of die ondernemers een glazen geldplafond in hun bedrijf hebben. Ondertussen weet ik dat je dat plafond kunt doorbreken.

“Geld” is een onderwerp waar ik veel aandacht aan besteed in mijn coachingprogramma’s en tijdens mijn events. Ik heb er ook een boek over geschreven: Een Zaak van Geld.

Dat boek haalde op managementboek.nl de 30e positie in de verkoopcijfers en stond 43 dagen in de top 100 van best verkochte boeken.

.
Nu heb ik al mijn kennis, ervaring en inzichten gebundeld in een nieuw online programma:
.
De Online Money Masterclass

De Online Money Masterclass is een compacte, online training speciaal voor zzp’ers en mkb’ers die snel meer willen leren over manieren om op een gezonde en realistische manier meer inkomen te genereren.

Wat ga je leren?

 • Je leert welk geldtype jij bent (er zijn 8 verschillende geldtypes) en hoe je dat in je voordeel kunt gebruiken door de “beste versie van jezelf” te worden.
 • Je leert ook hoe je je klanten kunt indelen in verschillende geldtypes. Als je dat kunt snap je ook beter wat ervoor nodig is om klanten de waarde van je diensten en producten te laten zien – en hoe je kostbare fouten kunt vermijden.
 • Je wordt je bewust van je “geld-erfenis”: de ideeën over geld die je onbewust vanuit je opvoeding hebt meegekregen – en die je meestal niet helpen bij het doorbreken van het glazen geldplafond in je bedrijf.
 • Je ontdekt waar de geldlekken zitten in je bedrijf en in je gedrag. Je ziet veel scherper waar je geld heen stroomt en je wordt daardoor een veel bewustere sluiswachter van je geld.
 • Je gaat je eigen geld-dashboards ontwikkelen waardoor je op elk moment precies weet hoe je bedrijf er financieel voorstaat, zonder dat je met ingewikkelde boekhoudkundige systemen moet werken of afhankelijk bent van je accountant.
 • Je leert denken in termen van overvloed in plaats van schaarste. Tijdens de online masterclass zul je een belangrijke switch maken in je geld-mindset, die te maken heeft met creativiteit en misschien zelfs wel een beetje met spiritualiteit.

pdf-icoonDownload hier een uitgebreide omschrijving van
alle modules in de Online Money Masterclass (PDF)

Wat is de Online Money Masterclass niet:

 • Dit is géén “get-rich-quick” trucendoos
 • Dit is géén training over investeren
 • Dit is géén “Tsjakkaaa, vandaag word ik rijk!” programma
 • Dit is géén training in ‘passief inkomen’ maken waarbij je zelf zogenaamd niets hoeft te doen.

Wat is de Online Money Masterclass wel:

Een zowel praktische als verhelderende online training, vol eye openers en concrete stappen die je kunt nemen om het glazen geldplafond van je bedrijf te doorbreken.
.

“Geldmagie is verslavend”

Hieke van Hoogdalem, eigenaar en oprichter van Bureau Ganzenveer 2.0, over de Online Money Masterclass

In de Online Money Masterclass heb ik gemerkt dat er – als het om geld gaat – toch nog ergens een blokkade zit. Ik breek maar niet door het glazen plafond heen, ook al heb ik al heel veel in mijn geldgedrag veranderd.

Maar ik heb ook geleerd dat ‘geldmagie’ verslavend is. Als je de dingen speels benadert, en je regie leert krijgen over je gedrag en sluizen, is dat heel erg leuk. Ik heb geleerd om mijn omzetdoel aan een gelddoel te koppelen, en ga mijn gelddoelen omrekenen naar maandbedragen en andere belangrijke getallen die in de training aan de orde kwamen.

.

Hoe ziet dit programma eruit?

De Online Money Masterclass is – de naam zegt het al – volledig online. Het programma omvat 7 modules plus een introductiemodule, tjokvol knowhow, adviezen, tips en inzichten. Je ontvangt onder andere 7 opgenomen video-webinars die ik persoonlijk geef. Daarnaast ontvang je aanvullende lees- en oefenmaterialen waar je zelf mee aan de slag kunt om de eerste praktische stappen in je eigen bedrijf te zetten.

Alles op een rijtje:

 • Zeven modules plus een introductiemodule boordevol praktische kennis en verrassende inzichten.
 • Zeven opgenomen video-webinars, door mij gegeven, waaronder mijn populaire Geldtype-webinar, waarin je ontdekt hoe elk geld-archetype in elkaar zit en hoe je daarmee in je bedrijf je voordeel doet
 • De Geldtype-test waarmee je kunt testen welk geldtype jij zelf bent
 • PDF’s van alle presentaties uit de webinars
 • Mijn boek “Een zaak van geld”
 • Module-werkboeken vol praktische en direct toepasbare oefeningen

pdf-icoonDownload hier een uitgebreide omschrijving van
alle modules in de Online Money Masterclass (PDF)

De modules met alle trainingsmaterialen worden je met tussenpozen van een week toegezonden. Direct na je aanmelding voor het programma ontvang je de eerste module: je kunt dus meteen aan de slag.

.

“Ik werk nooit meer uurtje-factuurtje”

Moniek Smit, eigenaar en oprichter van Coffee Consulting,
over werken met en coaching door Ellen

Na een telefoongesprek met Ellen en een bezoek aan haar event, dacht ik dat deze dame mij wel eens heel goed zou kunnen helpen. Binnen een jaar veranderde er veel. Heel veel.

Ik breng nu geen uren meer door in de auto om overal in Nederland en België trainingen en advies te geven. Ik werk niet meer voor klanten waar ik geen energie van krijg. Ik werk nooit meer uurtje-factuurtje. Ik veranderde van een hard werkende freelancer in een ontspannen ondernemer!

De lessen van Ellen lijken vaak kinderlijk eenvoudig, maar slaan altijd de spijker op de kop. Hoogtepunten zijn de introductie van De Online Koffiecursus die tot nu toe 12.000 euro opleverde en het binnenhalen van een fantastische opdracht met een omzet van 20.000 euro.

.

Wat is je investering?

De kennis in de Online Money Masterclass komt rechtstreeks uit mijn grotere coachingprogramma’s, en is gebaseerd op alles wat ik in m’n eigen onderneming en van gespecialiseerde coaches heb geleerd.

Ik weet dan ook dat die kennis veel waard is. Want als je serieus aan de slag gaat met wat je in deze online training gaat leren, dan kan het hard gaan.

Een prijs van enkele duizenden euro’s zou niet vreemd zijn voor een programma met dit gehalte aan kennis. Zelf heb ik in het verleden voor vergelijkbare programma’s wel hogere prijzen betaald bij Amerikaanse coaches.

Maar ik wil dit specifieke programma graag betaalbaar houden, júist omdat ik denk dat ik er ondernemers mee kan helpen die worstelen met geld-issues.

Je investering in de Online Money Masterclass is € 697.

 

Niet goed? Geld terug.

Ik wil dat jij 100% tevreden bent over je investering in dit programma. Daarom krijg je van mij een unieke 30-dagen garantie:

Ben je niet tevreden? Dan meld je dat binnen 30 dagen via email. Je ontvangt dan je complete inschrijfgeld retour.

Ik kan je deze garantie bieden, omdat ik zeker weet dat de training de investering meer dan waard is. En ik wil dat jij er razend enthousiast over bent.

Meld je nu aan voor de Online Money Masterclass

Wil je meer inzicht in de geldstromen in je bedrijf en een beter inkomen?
Ben jij benieuwd hoe je met een verandering van je geld-mindset veel meer geld kunt maken?
Wil jij ontdekken waar de “geld-schuifregelaars” in jouw bedrijf zitten?

Meld je dan nu aan voor de Online Money Masterclass.
Ik beloof je dat je je investering dubbel en dwars zult terugverdienen.

Meld je aan voor de Online Money Masterclass .

De modules met alle trainingsmaterialen worden je met tussenpozen van een week toegezonden. Direct na je aanmelding voor het programma ontvang je de eerste module: je kunt dus meteen aan de slag.
..

Wie ben ik?

Succesvol eigen boek uitbrengen en verkopenIk ben Ellen de Lange-Ros. Net als jij heb ik er ooit voor gekozen om eigen baas te worden. Om m’n skills in te zetten voor een beter inkomen en feitelijk: een beter leven. Voor minder deed ik het niet. En ik durf te wedden dat jij diezelfde ambities hebt.

Sinds 2006 heb ik mijn eigen bedrijf, Faxion. Dat bedrijf groeit flink, ondanks de recessie, en ik werk voor geweldige klanten.

Ik heb gewerkt voor grote bedrijven (bijvoorbeeld KPN, TNT Post, Bosch-Siemens, Fujitsu, bouwbedrijf Heijmans), maar ook met kleine organisaties zoals marketing-professionals, ontwerpers, webbouwers, een groothandel, communicatiebureau’s en met heel veel professionele zelfstandigen.

Steeds vaker vroegen mijn klanten me om mijn aanpak met hen te delen. Ik merkte daarbij dat dat keer op keer snel tot tastbare resultaten leidde. Daarom focus ik me al een aantal jaren volledig op business coaching en help ik zelfstandige ondernemers met de groei van hun bedrijf.

Ik werk met slimme en hoogopgeleide professionals en experts die snel schakelen en de ambitie hebben om te groeien met hun bedrijf. Mijn coachings- en trainingstrajecten hebben in de afgelopen jaren voor veel ondernemers een reëel verschil gemaakt in de resultaten van hun bedrijf en de manier waarop zij in hun ondernemerschap staan.