Je eerste stappen naar zachter werken

Bijna iedere ondernemer herkent het…

• Je maakt meer uren dan je ooit in dienstverband hebt gemaakt
• Je werkt heel hard in je bedrijf – maar nauwelijks aan je bedrijf
• Je bent ’s avonds en in het weekend vaak – te vaak – bezig om nog ‘even’ iets af te maken
• En je bankrekening lijkt van al dat harde werken maar weinig te merken…

Je voelt dat je werk anders kan. Dat wil je ook. Maar toch ga je door in de waan van alledag. Om ’s avonds weer uitgeblust op de bank te ploffen.

Ik herken het óók

Een zaak van zacht werken 3D_2Want ik heb het zelf meegemaakt. Altijd druk, altijd hard aan het werk. Ik voelde dat het anders moest kunnen, maar hoe? Daar heb ik mijn levensmissie van gemaakt. Ik ontdekte van alles. Over ondernemen, businessmodellen en eigen baas zijn. Maar ook over meditatie, ontspannen en dromen realiseren.

Ik heb er zelfs een boek over geschreven, getiteld ‘Een zaak van zacht werken’. Dat boek raakte een gevoelige snaar bij veel ondernemers: het stond weken lang in de top 100 van best verkochte boeken van managementboek.nl.

Maar misschien wil je meer dan alleen een boek lezen over Zacht Werken…

In dat geval zijn de video’s van de live trainingsdag “Zacht Werken” iets voor jou.

Wat is Zacht Werken®?

Zacht werken in plaats van hard werkenZacht Werken® is de tegenhanger van hard werken. Je gaat op een ontspannen manier met je talenten aan de slag. En je bouwt creatief aan de dromen die jij wilt realiseren.

Zacht werken begint met tijd maken. Niet langer hollen en te laat zijn, maar in alle rust precies doen wat er nodig is. Terwijl je alles met aandacht doet, omdat je tijd genoeg hebt. Omdat je tijd kunt maken.

Door zacht te werken krijg je alle tijd, altijd. Je ontdekt wat je in de weg zit. Waar ben jij, zonder dat je het zelf ziet, een levenloze zombie? Hoe ga je, stap voor stap, bouwen en je dromen realiseren? Niet later als je met pensioen bent, maar nu. Juist nu je in de kracht van je leven bent.

.

Zacht werken voor Marieke van GinkelMarieke van Ginkel
Eigenaar en oprichter
Drijvende Kracht leiderschapstrainingen

“Ik weet wat ik aan het doen ben. Dat geeft rust. Ook heb ik nu een veel meer ondernemende mindset. Ik heb geleerd dat ik mezelf vaak klein zit te houden. Nu ik dat weet probeer ik zelf vaak bewust groter te denken.”

.

Inhoud van de videotraining “Zacht Werken”

Vier modules

In vier modules leg ik je uit wat zacht werken inhoudt, waarom het zo radicaal anders is dan je huidige manier van werken en wat het je kan brengen.
.

intro-zw-module-1Module 1
Waarom zacht werken zo belangrijk is & het verschil met hard werken
Hoe raar het ook klinkt: alleen maar hard werken is meestal niet de manier om je bedrijf te laten groeien. Je beste ideeën, je meest creatieve invallen: die komen niet op het moment dat je de hele dag achter deadlines aanholt en met 1001 kleine spoedklusjes bezig bent. Leer hoe je bewuster zachter kunt werken.
.

intro-zw-module-2Module 2
Droom je dromen
Je bent ooit ondernemer geworden vanuit je idealen. Met passie met je vak bezig zijn, werken voor mooie klanten, goede producten en diensten ontwikkelen… én goed verdienen. Maar hoe staat het nu met die idealen? Is het bij dromen gebleven? Of droom je zelfs al helemaal niet meer?
.

intro-zw-module-3Module 3
Je dromen visualiseren
Je idealen – je dromen – waar maken, dat vraagt om een bepaalde flow. Het begint allemaal met het visualiseren van je droom. Zweverig? Nee, helemaal niet. Het visualiseren van je dromen is voor veel ondernemers een tool gebleken waarmee ze harde zakelijke doelstellingen hebben gerealiseerd.
.

intro-zw-module-4Module 4
Weg van de schaarste: leven in overvloed
Zacht werken doe je ook door op een veel effectievere manier naar de wereld te kijken. Ontdek hoe je afrekent met de mindset van schaarste en hoe je schakelt naar de mindset van overvloed. Dat heeft niet alleen invloed op je gedachten, maar ook op je bankrekening en het plezier in je werk.
.

Presentaties van het live event “Zacht Werken” 2015

In juni 2015 organiseerde ik het eendaagse event Zacht Werken. Een dag lang vertelde ik de deelnemers over de voordelen van Zacht Werken en gingen de deelnemers zelf met opdrachten aan de slag. In de online videotraining “Zacht Werken” kun je het grootste deel van deze dag terugkijken. Ook hoor je hoe deelnemers aan het event omgaan met Zacht Werken en hoe ze dat in de dagelijkse praktijk van hun bedrijf toepassen.

Bekijk hieronder een impressie van het live event Zacht Werken 2015:


.

zacht werkenHet Zacht Werken-actieplan

Bij het programma ontvang je het Zacht Werken-actieplan. Dat is een plan dat je zelf invult voor jouw specifieke situatie, op basis van alle tips en adviezen uit de videoserie. Je print het actieplan uit, vult het in en hangt het daarna op een plaats waar je het regelmatig ziet. Zo blijft het niet alleen bij goede plannen maken, maar ga je ook direct zelf je eerste stappen zetten in het zachter werken. Je plannen uitschrijven als concrete stappen hélpt: je maakt je plannen daardoor zichtbaar en tastbaar… en daardoor veel beter uitvoerbaar.
.
.

Bestel nu de online videotraining “Zacht Werken”

Je betaalt nu geen € 197, maar slechts € 97 — je krijgt onmiddellijk toegang

BESTEL NU JE ONLINE TRAINING “ONTDEK ZACHT WERKEN”

Bij je bestelling ontvang je als gratis bonus mijn boek “Een zaak van zacht werken” t.w.v. € 20

.

.
Bonus: mijn boek “Een zaak van zacht werken”.

Mijn boek “Een zaak van zacht werken” stond weken lang in de top 100 van best verkochte boeken op managementboek.nl. Door de vele reacties van ondernemers is de online videotraining “Zacht Werken” tot stand gekomen. Het boek mag daarom dus eigenlijk niet ontbreken in het pakket en daarom geef ik je dit boek t.w.v. € 20 graag cadeau bij deelname aan de online training “Zacht Werken”.
.

.

Bestel nu de online videotraining “Zacht Werken”

Je betaalt nu geen € 197, maar slechts € 97 —

je krijgt onmiddellijk toegang

BESTEL NU JE ONLINE TRAINING “ONTDEK ZACHT WERKEN”

Bij je bestelling ontvang je als gratis bonus mijn boek “Een zaak van zacht werken” t.w.v. € 20

.

.

Wie is Ellen?

Zacht werkenVanuit mijn bedrijf Faxion help ik zelfstandige professionals om sneller te groeien en meer fans te krijgen voor hun zaak door zachter te werken.

Ik heb een proefschrift geschreven aan de Universiteit Twente en gewerkt voor diverse grote bedrijven (zoals KPN, TNT Post, Bosch-Siemens, Fujitsu, Heijmans). Daarnaast heb ik vele zelfstandigen geholpen om meer fans te krijgen en hun bedrijf sneller te laten groeien.

Mijn ouders hadden een eigen bedrijf. Zo zag ik als kind al jong de voordelen én de nadelen van ondernemen. Het bedrijf ging failliet, mijn vader kreeg hartproblemen en raakte arbeidsongeschikt.

Ik leerde dat ondernemen geweldig is, maar dat het ook grote risico’s en nadelen kan hebben. Daarom ging ik zelf op zoek naar een andere manier van ondernemen. Ik wilde een bedrijf met uitdagingen en vrijheid. Met een goed inkomen en volop vrije tijd. Dat was niet makkelijk, maar in de loop van de tijd heb ik ontdekt wat werkt.

Ik heb nu een gezond bedrijf met volop klanten. Zo verdien ik een prachtig inkomen. Daarnaast heb ik veel vrije tijd. Mijn jongste hoeft niet meer naar de naschoolse opvang, omdat mijn man of ik thuis zijn. We nemen lange zomervakanties, waarin ik tijd en energie heb om een boek te schrijven. Ik doe twee sporten (hardlopen en Aikido) en ook mijn beide kinderen en man doen twee sporten.

Al die dingen zijn mogelijk dankzij mijn bedrijf én met zacht werken.

Ik heb ontdekt dat een gezond bedrijf is gebaseerd op gezonde marketing en een goed business model (hierover gaat mijn boek ‘Een zaak van fans’) en op een ondernemer die tijd kan maken en zacht werkt (hierover gaat mijn boek ‘Een zaak van zacht werken’). Omdat je een bedrijf opbouwen en zacht werken niet alleen uit een boek leert, geef ik over beide onderwerpen praktische trainingen en help ik ondernemers om in hun eigen bedrijf concrete stappen te zetten.

Ik wens je een mooi bedrijf, met volop groei en zacht werken!

dr. ir. Ellen de Lange-Ros

.

Bestel nu de online videotraining “Zacht Werken”

Je betaalt nu geen € 197, maar slechts € 97 —

je krijgt onmiddellijk toegang

BESTEL NU JE ONLINE TRAINING “ONTDEK ZACHT WERKEN”

Bij je bestelling ontvang je als gratis bonus mijn boek “Een zaak van zacht werken” t.w.v. € 20