Lees Interacties

Reacties

  1. Als kind noemde wij het negerinnen tetten. Soms overdrijven ze toch. Tegenwoordig wordt alles als discriminatie gezien. Terwijl het gewoon onschuldig is. Zoals die chocolade korreltjes voor op de boterham, de één noemt het hagelsslag, wij noemden het thuis muizekeutels. Heb mij ook eens kikkerziek gegeten als tiener, van die snoepjes.

    • Ach, ik vind dat we ook wel voorzichtig moeten zijn met woorden. Iets dat jezelf niet aangaat kan een ander onbedoeld wel pijn doen. Dat is nooit fijn. Maar als het woord ‘negerzoenen’ veranderd wordt omdat het vanuit de PR van de koekjesfabriek goed uitkomt, vind ik dat een slecht geval.

  2. Ik zeg altijd; ” als je je passie even kwijt bent, volg dan je nieuwsgierigheid!”
    Door je te focussen op meerdere zaken/ dromen die je leuk vind word je ook uitgenodigd om al je talenten te ontwikkelen. En door je even te richten op iets anders laat je controle even los. Zo lanceerde ik een nieuwe creatieve workshop-reeks in testfase, die misliep door mensen die afvielen waardoor ik genoodzaakt was hem te annuleren. Ik had er zoveel zacht werk in gestoken, helemaal laten ontstaan vanuit intuïtie. Eentje daarvan vond het erg jammer waarna ik aanbood om voor dezelfde prijs een nieuw gelijkaardig ,individueel Herontdek je talenten-traject uit te testen. Ze startte vandaag met het traject en dat voelde meteen goed. Nu zien waar het verder op uitdraait. Wat op de ene manier mislukt kan een succes worden op een andere manier. Zo zie je maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.